al 17064 handtekeningen

Laatste nieuws

Waar blijft audiodescriptie voor tv?

Waar blijft audiodescriptie voor tv?

Na Boer Zoekt Vrouw Internationaal en zes telefilms is het heel lang stil gebleven met het aanbod van audiodescriptie voor televisie. Tot gisteravond: de NPO kondigde aan de nieuwe seizoenen van Penoza en Flikken Rotterdam in het najaar met audiodescriptie aan te bieden. Dat is geweldig nieuws voor de fans van deze programma's, maar helaas zijn er geen concrete plannen voor een structureel aanbod van audiodescriptie.

Ontdek onze nieuwe online campagne

Ontdek onze nieuwe online campagne

Hoe is het om film en televisie te kijken als je (bijna) niets kunt zien? Met een online campagne willen we ziende mensen uitdagen om dit zelf te ervaren. Natuurlijk vragen we ze ook om gelijk ook de petitie te tekenen!

Kleinste bios op wielen toert door Nederland

Kleinste bios op wielen toert door Nederland

In april hebben wij met onze kleinste bios op wielen Leiden, Utrecht en Amersfoort bezocht. In de mini-bios kunnen voorbijgangers zelf ontdekken hoe audiodescriptie voor blinden en slechtzienden bij film en televisie werkt.

Bram Fischer

Engelstalige audiodescriptie

Om een internationaal filmpubliek te bereiken, worden in Nederland geproduceerde films steeds vaker uitgebracht in het Engels. Denk aan films zoals Bram Fischer en Brimstone.

Netflix

Audiodescriptie in Netflix

Netflix is wereldwijd de drijvende kracht achter audiodescriptie. Vooral veel van de Netflix Originals (door Netflix zelf geproduceerde series) hebben Engelstalige audiodescriptie.

Al 17064 mensen
tekenden de petitie

teken ook voor meer audiodescriptie:

We kunnen alle steun gebruiken!

Deel deze pagina met zoveel mogelijk mensen